Jeugdboksen

Jeugdboksen

60

minuten

Instructeurs:

Een boksles voor kinderen en jongeren van 9 t/m 15 jaar die op een veilige en speelse manier met leeftijdsgenoten willen trainen.

Met deze lessen willen we kinderen kennis leren maken met de bokssport in een veilige en vriendelijke omgeving.  Boksen is een goede sport voor kinderen omdat er ontzettend veel oefeningen in zitten voor het hele lichaam. Het is een technische, maar vooral tactische sport.

Je traint uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie, reactievermogen en de juiste beslissingen maken onder druk.  Omdat boksen een fysieke sport is waar je samen moet trainen leer je goed rekening houden met elkaar, grenzen aangeven en grenzen respecteren.  Boksen wordt vaak als pedagogisch instrument gebruikt om kinderen en jongeren te helpen met persoonlijke groei. Denk daarbij aan weerbaarheid of juist werken aan respect voor anderen.

Sportschool 013 staat voor plezier in de sport. We willen kinderen zoveel mogelijk laten ervaren hoeveel plezier het geeft om te bewegen. Kinderen die het sporten leuk vinden houden het uiteraard langer vol.  Aangezien veel kinderen tegenwoordig te weinig bewegen zien wij daar een taak in om het bewegen zoveel mogelijk te promoten.

Boksen is een contactsport. We moeten hier verantwoordelijk mee omgaan. Dit betekent dat kinderen trainen met bokshandschoenen, bitje en optioneel bandages voor handen en polsen. Verder dragen de kinderen comfortabele sportkleding en binnenschoenen.

Tijdens de lessen laten we kinderen wel in spelvorm sparren met elkaar. Doorslaan richting hoofd mag absoluut niet. De kinderen worden aangemoedigd hun grenzen tijdig aan te geven, en die van een ander te respecteren, zodat het voor alle deelnemers  leuk blijft.

Boksen is een ontzettend leuke sport voor jong en oud.