Corona maatregelen

Sinds 2020 heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat wij op de sportschool dingen hebben moeten aanpassen. Gelukkig zijn wij erg vindingrijk en proberen wij altijd te kijken wat er wel mogelijk is. Helaas zijn er periodes geweest dat we de les verplicht online of buiten gaven. We hebben een periode gehad dat het lesgeven aan volwassenen alleen op 1.5m afstand mocht. Gelukkig zijn we hier allemaal doorheen gekomen.

Onze sportschool is na veel “klappen” weer opgestaan en we zijn nog lang niet van plan om knock-out te gaan.

Op dit moment zijn er echter wel weer maatregelen waar wij ons aan moeten houden. Omdat dit telkens verandert en we hier veel vragen over krijgen, willen wij met deze pagina meer informatie hierover geven. Deze pagina wordt aangepast zodra de maatregelen omtrent Corona veranderen. Blijf deze pagina dus in de gaten houden voor updates.

Update 5 maart 2022:

De afgelopen tijd hebben we met veel plezier weer trainingen binnen gegeven zonder de 1.5m afstand.

We hoeven nu ook niet meer te vragen naar een QR-code en iedereen is weer gewoon welkom om te komen trainen.

We zijn heel blij dat we weer de deuren mogen openzetten voor iedereen.

Plan gerust een proefles in via onze website en kom een keertje langs.

Update 18 januari 2022:

Op vrijdag 14 januari werd er in een nieuwe persconferentie aangekondigd dat sportlessen weer binnen gegeven mogen worden.

We mogen weer groepslessen geven aan volwassenen en deze hoeven dan tijdens de les geen 1.5m afstand meer te houden.

Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee, en zijn op zaterdag 15 januari meteen weer gestart met lesgeven binnen in de sportschool.

Het lesrooster in de app is aangepast en de fitnessruimte is nu ook weer toegankelijk.

De enige maatregelen waar we nog rekening mee moeten houden is:

 • 1.5 m afstand houden voor en na de les.
 • mondkapje dragen tot de les begint binnen.
 • QR-code check bij binnenkomst, dit doet de instructeur voor de les begint of een vrijwilliger

Update 5 januari 2022:

Deze week werden er weer nieuwe aanpassingen van de maatregelen bekend. Dit keer betekende dat versoepelingen voor de jeugd tot 18 jaar.

Vanaf maandag 10 januari mogen leden tot de 18 jaar trainen tot 20 uur i.p.v. 17 uur ‘s avonds. Wij zijn hier heel blij mee en gaan de komende paar dagen even goed kijken naar ons rooster en hier en daar wat nieuwe lessen toevoegen voor deze groep.

Vanaf maandag 10 januari starten ook weer de lessen in de reeshof. Deze week hebben wij weer de sleutel gekregen van het scoutingterrein van Scouting Celtica op Kronenbergstraat 2. Evi gaat op maandag 10 januari daar weer lessen aanbieden. Het rooster zal deze week nog aangepast worden.

Houd er rekening mee dat we buiten trainen, dus worden er veel buien verwacht dan vervalt de les helaas. Er is op het scoutingterrein helaas geen overkapping waar wij onder kunnen trainen.

Update 31 december 2021:

Op 18 december 2021 werd er een nieuwe persconferentie uitgezonden.

Er werden daarin weer een paar maatregelen toegevoegd aan het huidige pakket maatregelen.

Namelijk:

 • Binnen sporten is niet meer toegestaan.
 • tot 18 jaar mogen kinderen buiten sporten binnen de 1.5 meter van elkaar (gewoon in groepen)
 • boven de 18 jaar is het niet toegestaan om met meer dan 2 personen samen te trainen. Deze twee personen moeten dan op 1.5m afstand van elkaar trainen.

Wij hebben hierdoor ons rooster weer aangepast en hebben voor volwassenen een aantal uur per dag ook vrij trainen toegevoegd. We hebben onze tent weer opgezet en daarin krijgen de kinderen en jeugdleden les. De tent staat gewoon naast de sportschool op Korvelseweg 155A.

Sommige groepen zijn vanwege de verplichte eindtijd van 17u wel naar voren verzet. Leden tot 18 jaar moeten dus wel goed kijken op het rooster wanneer de lessen gepland staan.

Proeflessers zijn door deze maatregelen alleen welkom bij de lessen voor leden tot 18 jaar.

We hopen snel weer voor alle leeftijden proeflessen te kunnen aanbieden.

Update 30 november 2021:

Op vrijdag 26 november kwam er weer een persconferentie op televisie. Hierin werden weer strengere maatregelen geïntroduceerd.

Een van deze maatregelen heeft direct invloed op de lessen op onze sportschool. We moeten namelijk vanaf maandag 29 november, elke avond om 17u onze deuren sluiten.

Wij hebben daarom de volgende aanpassingen gedaan:

 • Alle lessen op de sportschool, vinden plaats in de ochtend of middag voor 17u.
 • We openen de deuren ook op zondag, zodat we meer opties hebben voor leden om lessen te volgen.
 • Op sommige avonden geven we ook online lessen.
 • We hebben overdag ook vrij trainen uren toegevoegd aan ons rooster.
 • We hebben een nieuwe les, genaamd Bootcamp toegevoegd aan het rooster. Zo kun je op 1.5 meter afstand trainen van andere leden als je dat prettiger vindt.
 • De fitnessruimte is meer open op een dag. Leden met lidmaatschap van 1x pw trainen, mogen hier gratis gebruik van maken.

Zie ons aangepaste rooster voor meer informatie.

Update 5 november 2021:

Na een lange periode waarin we gewoon les mochten geven aan iedereen, komen er weer nieuwe maatregelen. De besmettingen lopen weer op en op de persconferentie van dinsdag 2 november 2021 werden de nieuwe maatregelen toegelicht.

Voor sportscholen zijn er helaas ook maatregelen bij. Wij moeten iedereen van 18 jaar of ouder aanspreken en vragen om een geldige QR-code bij binnenkomst. Dit is ook wel de zogenaamde coronapas. Deze heb je als je gevaccineerd bent, als je corona gehad hebt of als je een negatieve test gedaan hebt via de GGD.

Deze coronapas is ook nodig voor ouders die binnen willen wachten tijdens de les.

We begrijpen dat niet iedereen een QR-code kan laten zien, maar willen graag meedenken bij degene die geen geldige QR-code hebben. We hebben mogelijkheden om buiten te sporten en kunnen ook materiaal geven hiervoor. Wanneer gewenst kunnen we ook weer online trainingen geven.

De trainingen binnen mogen wel op dezelfde manier doorgaan.

 

Update 6 juni 2021:

Ons nieuwe lesrooster staat online, het is bij alle groepslessen weer mogelijk om een proefles in te plannen.

Het is erg fijn om steeds meer leden terug te zien in de sportschool .

De trainingen binnen zijn weer een groot succes en we zijn blij om te zien dat ook de nieuwe fitnessruimte goed gebruikt wordt.

Op dit moment zijn de Corona-maatregelen:

 • Binnen zijn mondkapjes verplicht, behalve tijdens het sporten.
 • Bij verkoudheidsklachten, blijf thuis en laat je testen.
 • Boven in de kantine/ kleedkamer en in de fitnessruimte geldt 1.5m afstand.
 • Bij wisseling tussen lessen, wacht tot de vorige les afgelopen is voor je de zaal in loopt.
 • kleedkamers en kantine zijn open. We adviseren nog steeds om zoveel mogelijk thuis om te kleden.

Update 1 juni 2021:

Per zaterdag 5 juni 2021 mogen we eindelijk weer binnen trainen met contact voor alle leeftijden. Dat betekend dat ook voor volwassenen boven de 18 jaar gewone Boks- Krav Maga- en MMA- training weer mogelijk is. We zijn nog wel bezig met het rooster op dit moment. We kijken even welke instructeurs beschikbaar zijn en op welke dagen enz. Wanneer we meer weten, sturen we onze leden een mailtje met daarin de informatie. Kijk vooral op het lesrooster de komende dagen. We kunnen niet wachten om weer volle kracht van start te gaan.

Update 20 mei 2021:

Per 19 mei 2021 zijn de Corona-maatregelen voor sportscholen versoepelt. Wij zijn er heel blij mee dat we eindelijk weer binnen trainingen mogen aanbieden. Helaas zijn er nogsteeds maatregelen waar wij rekening mee moeten houden.

Kinderen en jeugd t/m 17 jaar mogen vanaf nu weer binnen trainen met contact.

Jeugd van 18 tot 26 jaar mag buiten wel met contact trainen, maar binnen helaas niet. Binnen moet deze groep 1.5m afstand van elkaar houden.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen binnen individueel in groepjes van maximaal 2 trainen op 1.5m afstand van elkaar. Buiten mogen volwassenen wel in groepen trainen, wel op 1.5 meter afstand van elkaar.

Vanwege al deze maatregelen is het inplannen van de lessen soms best lastig. We mogen vanaf 19 mei wel de deuren van onze garage/ krachthonk openen voor leden. Het is voor maximaal 4 leden per keer toegestaan om hier gebruik van te maken.

Zie onze verschillende lesroosters om te zien hoe de lessen nu vormgegeven worden.

Op dit moment kijken we even hoe alle lessen gaan lopen en hoe druk het wordt. Als we weten hoe dit zit, gaan we zorgen dat het ook weer mogelijk wordt om proeflessen in te plannen.

Update 20 april 2021:

Het is nogsteeds niet toegestaan om binnen te sporten, wij bieden dus alleen mogelijkheid om buiten te sporten. Er zijn sinds 16 maart 2021 wel een aantal wijzigingen in het beleid gekomen. Zie hieronder voor meer informatie. In de laatste persconferentie van 13 april 2021 werd aangekondigd dat er mogelijk per midden mei 2021 weer binnen gesport mag worden. Als deze versoepelingen dan doorgevoerd worden, zullen wij ook weer binnen les gaan geven. Voor de lessen in de reeshof zijn we hierin wel afhankelijk van wat de gemeente besluit te doen met de gemeentelijke sportruimtes.

Sinds 16 maart 2021:

Sporten buiten voor jeugd t/m 26 jaar mag gewoon zonder de 1,5 meter afstand aan te houden. Dit betekend dat kinderen en jeugd t/m 26 jaar gewoon mag trainen met contact, zoals bij bijvoorbeeld Boksen, Krav Maga enz. Wij hebben sinds 16 maart meerdere lessen in ons lesrooster staan voor deze doelgroepen.

Volwassenen vanaf 27 jaar mogen in groepjes van 4 personen op 1.5 meter afstand van elkaar sporten. De lessen op het lesrooster genaamd Co-Fit (speciaal voor volwassenen) hebben nu meer ruimte voor deelnemers dan voor 16 maart.

Ben je lid bij Sportschool 013 en wil je graag op de hoogte gehouden worden van wijzigingen, meld je via de app Sportbit aan voor de nieuwsbrief. Als je ingelogd bent in de app, klik op ‘mijn account’ en dan op ‘jouw gegevens’. Als je dan helemaal naar beneden scrolt, kun je ervoor kiezen om de nieuwsbrief te ontvangen of niet.

Update 16 januari 2021:

In de laatste persconferentie (12 januari 2021) kwam naar voren dat er nog geen sprake is van versoepelingen en dat de regels die nu gelden, blijven bestaan tot tenminste 9 februari. Dit betekend dat wij dus nog doorgaan met de manier waarop we nu lessen aanbieden (zie update 6 januari).

 

Wel hebben wij een nieuw lidmaatschap toegevoegd. Dit is het online lidmaatschap voor eenmalig €.10,-.

Met dit lidmaatschap kun je meedoen aan alle Live lessen en train je dus lekker vanuit thuis mee met de online trainingen van onze sportschool. Daarnaast krijg je 2 strippen, zodat je ook 2x zelfstandig kunt komen trainen buiten bij onze sportschool op het terrein. Als je liever wacht tot je weer binnen kunt trainen, kun je ervoor kiezen deze strippen pas te gebruiken als de trainingen binnen weer mogen. Je kunt dan 2x meedoen met een training bij een groep naar keuze. Als je dit lidmaatschap wilt omzetten naar een gewoon lidmaatschap, krijg je €.10,- korting op de eerste maand contributie.

Wanneer je mee wilt doen met de online LIVE trainingen of de individuele trainingen buiten, is het wel belangrijk om via de app aan te melden voor de trainingen. Na inschrijving via de website, ontvang je automatisch de inloggegevens voor de app.

Update 6 januari 2021:

Sinds 14 december is een strenge lockdown afgekondigd in Nederland, wat betekent dat onze sportschool binnen gesloten is. We mogen wel buiten training geven, maar daarbij moeten we ons wel houden aan een aantal regels.

 

Heb je klachten zoals veel hoesten, koorts en/ of benauwdheid of andere klachten die kunnen wijzen op Corona, blijf thuis en laat je testen!

 

Volwassenen (18 jaar en ouder)

 • Alleen in groepjes van 2 trainen, beide moeten onderling ook 1.5m afstand houden
 • De groepjes mogen niet mengen met andere groepjes.
 • Alleen individuele trainingen mogelijk (trainer kan soms wel dingen voordoen, maar je traint verder zelfstandig).
 • Het is mogelijk om materiaal van de sportschool te gebruiken voor de trainingen buiten
 • Aanmelden voor een plek buiten is verplicht, vanwege de beperkte plekken (6 in totaal).
 • Wij bieden ook wekelijks een aantal online lessen aan, aanmelden hiervoor via de app is ook noodzakelijk. We sturen alle deelnemers aan de les een link voor de les start.
 • Proeflessen zijn voor volwassenen (18 jaar of ouder) op dit moment niet mogelijk

Kinderen en jeugd tot 18 jaar

Wij hebben in de kerstvakantie een tent opgezet op ons terrein naast de sportschool op de Korvelseweg 155A. Deze tent is 6×12 meter groot en in overleg met de gemeente mogen wij op deze manier wel doorgaan met trainingen voor kinderen en jeugd tot de 18 jaar.

 • Aanmelden voor de les is ook hier verplicht, zodat we weten hoe druk het wordt.
 • Trainen met contact mag wel bij kinderen en jeugd tot 18 jaar.
 • Publiek bij het sporten is niet toegestaan, dus ouders mogen helaas niet blijven kijken.
 • De sportschool is binnen alleen open voor WC-gebruik en EHBO-doeleinden.
 • In de Reeshof zijn de lessen op het terrein van de Scouting op Kronenbergstraat 2.
 • We trainen buiten, dus geef de kinderen oude warme kleding aan, die vies mag worden.
 • Proeflessen bij de groepen voor kinderen en jeugd tot 18 jaar, zijn wel mogelijk!

Update 5 november 2021:

Na een lange periode waarin we gewoon les mochten geven aan iedereen, komen er helaas weer nieuwe maatregelen. De besmettingen lopen weer op en op de persconferentie van dinsdag 2 november 2021 worden de nieuwe maatregelen toegelicht.

Voor sportscholen zijn er helaas ook maatregelen bij. Wij moeten iedereen van 18 jaar of ouder aanspreken en vragen om een geldige QR-code bij binnenkomst. Dit is ook wel de zogenaamde coronapas. Deze heb je als je gevaccineerd bent, als je corona gehad hebt of als je een negatieve test gedaan hebt via de GGD.

Deze coronapas is ook nodig voor ouders die binnen willen wachten tijdens de les.

We begrijpen dat niet iedereen een QR-code kan laten zien, maar willen graag meedenken bij degene die geen geldige QR-code hebben. We hebben mogelijkheden om buiten te sporten en kunnen ook materiaal geven hiervoor. Wanneer gewenst kunnen we ook weer online trainingen geven.

De trainingen binnen mogen wel op dezelfde manier doorgaan.

 

Update 6 juni 2021:

Ons nieuwe lesrooster staat online, het is bij alle groepslessen weer mogelijk om een proefles in te plannen.

Het is erg fijn om steeds meer leden terug te zien in de sportschool .

De trainingen binnen zijn weer een groot succes en we zijn blij om te zien dat ook de nieuwe fitnessruimte goed gebruikt wordt.

Op dit moment zijn de Corona-maatregelen:

 • Binnen zijn mondkapjes verplicht, behalve tijdens het sporten.
 • Bij verkoudheidsklachten, blijf thuis en laat je testen.
 • Boven in de kantine/ kleedkamer en in de fitnessruimte geldt 1.5m afstand.
 • Bij wisseling tussen lessen, wacht tot de vorige les afgelopen is voor je de zaal in loopt.
 • kleedkamers en kantine zijn open. We adviseren nog steeds om zoveel mogelijk thuis om te kleden.

Update 1 juni 2021:

Per zaterdag 5 juni 2021 mogen we eindelijk weer binnen trainen met contact voor alle leeftijden. Dat betekend dat ook voor volwassenen boven de 18 jaar gewone Boks- Krav Maga- en MMA- training weer mogelijk is. We zijn nog wel bezig met het rooster op dit moment. We kijken even welke instructeurs beschikbaar zijn en op welke dagen enz. Wanneer we meer weten, sturen we onze leden een mailtje met daarin de informatie. Kijk vooral op het lesrooster de komende dagen. We kunnen niet wachten om weer volle kracht van start te gaan.

Update 20 mei 2021:

Per 19 mei 2021 zijn de Corona-maatregelen voor sportscholen versoepelt. Wij zijn er heel blij mee dat we eindelijk weer binnen trainingen mogen aanbieden. Helaas zijn er nogsteeds maatregelen waar wij rekening mee moeten houden.

Kinderen en jeugd t/m 17 jaar mogen vanaf nu weer binnen trainen met contact.

Jeugd van 18 tot 26 jaar mag buiten wel met contact trainen, maar binnen helaas niet. Binnen moet deze groep 1.5m afstand van elkaar houden.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen binnen individueel in groepjes van maximaal 2 trainen op 1.5m afstand van elkaar. Buiten mogen volwassenen wel in groepen trainen, wel op 1.5 meter afstand van elkaar.

Vanwege al deze maatregelen is het inplannen van de lessen soms best lastig. We mogen vanaf 19 mei wel de deuren van onze garage/ krachthonk openen voor leden. Het is voor maximaal 4 leden per keer toegestaan om hier gebruik van te maken.

Zie onze verschillende lesroosters om te zien hoe de lessen nu vormgegeven worden.

Op dit moment kijken we even hoe alle lessen gaan lopen en hoe druk het wordt. Als we weten hoe dit zit, gaan we zorgen dat het ook weer mogelijk wordt om proeflessen in te plannen.

Update 20 april 2021:

Het is nogsteeds niet toegestaan om binnen te sporten, wij bieden dus alleen mogelijkheid om buiten te sporten. Er zijn sinds 16 maart 2021 wel een aantal wijzigingen in het beleid gekomen. Zie hieronder voor meer informatie. In de laatste persconferentie van 13 april 2021 werd aangekondigd dat er mogelijk per midden mei 2021 weer binnen gesport mag worden. Als deze versoepelingen dan doorgevoerd worden, zullen wij ook weer binnen les gaan geven. Voor de lessen in de reeshof zijn we hierin wel afhankelijk van wat de gemeente besluit te doen met de gemeentelijke sportruimtes.

Sinds 16 maart 2021:

Sporten buiten voor jeugd t/m 26 jaar mag gewoon zonder de 1,5 meter afstand aan te houden. Dit betekend dat kinderen en jeugd t/m 26 jaar gewoon mag trainen met contact, zoals bij bijvoorbeeld Boksen, Krav Maga enz. Wij hebben sinds 16 maart meerdere lessen in ons lesrooster staan voor deze doelgroepen.

Volwassenen vanaf 27 jaar mogen in groepjes van 4 personen op 1.5 meter afstand van elkaar sporten. De lessen op het lesrooster genaamd Co-Fit (speciaal voor volwassenen) hebben nu meer ruimte voor deelnemers dan voor 16 maart.

Ben je lid bij Sportschool 013 en wil je graag op de hoogte gehouden worden van wijzigingen, meld je via de app Sportbit aan voor de nieuwsbrief. Als je ingelogd bent in de app, klik op ‘mijn account’ en dan op ‘jouw gegevens’. Als je dan helemaal naar beneden scrolt, kun je ervoor kiezen om de nieuwsbrief te ontvangen of niet.

Update 16 januari 2021:

In de laatste persconferentie (12 januari 2021) kwam naar voren dat er nog geen sprake is van versoepelingen en dat de regels die nu gelden, blijven bestaan tot tenminste 9 februari. Dit betekend dat wij dus nog doorgaan met de manier waarop we nu lessen aanbieden (zie update 6 januari).

 

Wel hebben wij een nieuw lidmaatschap toegevoegd. Dit is het online lidmaatschap voor eenmalig €.10,-.

Met dit lidmaatschap kun je meedoen aan alle Live lessen en train je dus lekker vanuit thuis mee met de online trainingen van onze sportschool. Daarnaast krijg je 2 strippen, zodat je ook 2x zelfstandig kunt komen trainen buiten bij onze sportschool op het terrein. Als je liever wacht tot je weer binnen kunt trainen, kun je ervoor kiezen deze strippen pas te gebruiken als de trainingen binnen weer mogen. Je kunt dan 2x meedoen met een training bij een groep naar keuze. Als je dit lidmaatschap wilt omzetten naar een gewoon lidmaatschap, krijg je €.10,- korting op de eerste maand contributie.

Wanneer je mee wilt doen met de online LIVE trainingen of de individuele trainingen buiten, is het wel belangrijk om via de app aan te melden voor de trainingen. Na inschrijving via de website, ontvang je automatisch de inloggegevens voor de app.

Update 6 januari 2021:

Sinds 14 december is een strenge lockdown afgekondigd in Nederland, wat betekent dat onze sportschool binnen gesloten is. We mogen wel buiten training geven, maar daarbij moeten we ons wel houden aan een aantal regels.

 

Heb je klachten zoals veel hoesten, koorts en/ of benauwdheid of andere klachten die kunnen wijzen op Corona, blijf thuis en laat je testen!

 

Volwassenen (18 jaar en ouder)

 • Alleen in groepjes van 2 trainen, beide moeten onderling ook 1.5m afstand houden
 • De groepjes mogen niet mengen met andere groepjes.
 • Alleen individuele trainingen mogelijk (trainer kan soms wel dingen voordoen, maar je traint verder zelfstandig).
 • Het is mogelijk om materiaal van de sportschool te gebruiken voor de trainingen buiten
 • Aanmelden voor een plek buiten is verplicht, vanwege de beperkte plekken (6 in totaal).
 • Wij bieden ook wekelijks een aantal online lessen aan, aanmelden hiervoor via de app is ook noodzakelijk. We sturen alle deelnemers aan de les een link voor de les start.
 • Proeflessen zijn voor volwassenen (18 jaar of ouder) op dit moment niet mogelijk

Kinderen en jeugd tot 18 jaar

Wij hebben in de kerstvakantie een tent opgezet op ons terrein naast de sportschool op de Korvelseweg 155A. Deze tent is 6×12 meter groot en in overleg met de gemeente mogen wij op deze manier wel doorgaan met trainingen voor kinderen en jeugd tot de 18 jaar.

 • Aanmelden voor de les is ook hier verplicht, zodat we weten hoe druk het wordt.
 • Trainen met contact mag wel bij kinderen en jeugd tot 18 jaar.
 • Publiek bij het sporten is niet toegestaan, dus ouders mogen helaas niet blijven kijken.
 • De sportschool is binnen alleen open voor WC-gebruik en EHBO-doeleinden.
 • In de Reeshof zijn de lessen op het terrein van de Scouting op Kronenbergstraat 2.
 • We trainen buiten, dus geef de kinderen oude warme kleding aan, die vies mag worden.
 • Proeflessen bij de groepen voor kinderen en jeugd tot 18 jaar, zijn wel mogelijk!