Fight’n shape

Fight’n shape

60

minuten

Instructeurs:

Fight’n shape is een zeer intensieve maar voor vooral afwisselende workout gebaseerd op bewegingen vanuit verschillende vechtsporten. Dit is een van de leukste en veelzijdigste manieren om in vorm te komen en te blijven.

Fight’n shape is een fitnessprogramma dat gebaseerd is op bewegingen en technieken uit verschillende vechtsporten en systemen voor zelfverdediging. Verreweg de meeste bewegingen zijn direct toepasbaar in zelfverdedigingssituaties en/of verschillende vechtsporten.

Andere oefeningenzijn bedoeld als ondersteuning voor vechtsporters op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, explosiviteit, lenigheid en motoriek.

Omdat het zo verschrikkelijk afwisselend is op het gebied van conditionering is het een zeer leuke gevarieerde training die op zichzelf staat als een huis. Het programma is vergelijkbaar met andere fitnessprogramma’s die op vechtsporten zijn gebaseerd. Het voordeel is wel dat we zeer dicht bij de bron blijven van de martial arts zodat je nuttige technieken leert terwijl je je in het zweet werkt.

Verwacht technieken en bewegingsvormen uit sporten als boksen, kickboksen, krav maga, karate, judo en jiu jitsu. We maken veel gebruik van combinaties van trappen en stoten op stoot- en trapkussens , en stootzakken. Ook leer je spelenderwijs effectieve verdedigingen tegen trappen, stoten en andere aanvallen. Daarnaast besteden we aandacht aan belangrijke vaardigheden zoals valbreken.

Veel oefeningen worden in circuitvorm aangeboden. Hierdoor is het mogelijk om op je eigen tempo en zwaarte te werken. Ook kun je individueel oefeningen aanpassen vanwege een blessure of andere beperking.