Grappling

Grappling

60

minuten

Level: Makkelijk
Maximale deelnemers
Instructeurs:

Grappling is een sport die puur gericht is op het grondvechten. Je leert je tegenstander naar de grond te brengen en daar te domineren en het ‘gevecht’ te winnen door je tegenstander tot opgave te dwingen. Dit kan bijvoorbeeld een armklem zijn, een beenklem of een verwurging. Het is een behoorlijk technische sport. Er wordt veel gecoached op correcte technieken, bewegingen en balans.

Grappling is een veelzijdige sport met veel technieken uit onder andere Braziliaans Jiu Jitsu, Judo en worstelen. Grappling is ook erg bekend uit het MMA omdat daar veel gevechten op de grond worden beslist.

Grappling is een dynamische sport waar je conditie goed wordt getraind.

Omdat er tijdens het grapplen niet wordt gestoten en getrapt is het laagdrempelig om in te stappen. Het risico op een knock out is er in principe niet. Ook wordt er in de les respectvol met elkaar getraind waardoor de kans op een blessure klein is.

Beginners en gevorderden trainen samen met elkaar onder deskundige begeleiding van Ed. Ed heeft een paarse band in Braziliaans Jiu Jitsu.

Voor een proefles is korte broek en t-shirt voldoende. De les is op blote voeten. Wanneer je lid wordt raden we een bitje aan en evt. een rashguard.