Kidsafety (Mingersbergstraat 58)

Kidsafety (Mingersbergstraat 58)

45

minuten

Instructeurs:

Kidsafety op het Jeugdjournaal

Kidsafety is een weerbaarheidprogramma dat doorlopend gegeven wordt net zoals een vechtsport. Het programma is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Zelfverdediging en sociale weerbaarheid

De kinderen leren zelfverdedigingtechnieken maar ook; omgaan met vreemden, ongewenste aanrakingen en noodgevallen. Bij Kidsafety wordt gericht geoefend op een bewuste lichaamshouding, alertheid, preventie en de-escalatie. Ook wordt geoefend op het beleefd en assertief aangeven van je grenzen. Door herhaling en variatie in het aanbieden van de lesstof blijven de technieken goed hangen. De assertiviteitstraining is een belangrijk onderdeel van Kidsafety.

Sporten, spelen en bewegen

Het grootste deel van de les zijn kinderen actief bezig met zelfverdedigingtechnieken, valbreekoefeningen, trappen en stoten op een stootkussen, stoeispelletjes etc. Dat maakt Kidsafety een echte sport waarin je je kunt ontwikkelen. De kinderen werken aan hun conditie, zelfvertrouwen en weerbaarheid en hebben ondertussen veel plezier.

Waarom Kidsafety?

Belangrijke vaardigheden voor de persoonlijke veiligheid van kinderen worden vaak niet aangeboden op vechtsporten. Denk hierbij aan omgaan met vreemden, (ongewenste) aanrakingen, assertiviteit en noodgevallen. Daarbij komt dat ook de technieken voor zelfverdediging vaak worden beperkt door de aard en regels van de sport. Op boksles leer je bijv. wel hoe je goed moet stoten en moet afweren. Je leert niet hoe je loskomt uit een hoofdklem. Met de weerbaarheidstrainingen en assertiviteitstrainingen zijn kinderen beter gewapend tegen de maatschappij.

Op Kidsafety leren kinderen wat ze kunnen doen in welke situatie. Ze leren stoten en trappen, maar ook bevrijdingen uit benarde posities. Ook wordt er gericht geoefend op het omgaan met pestgedrag.

 

De lessen op de Mingersberstraat 58 zijn elke* maandag van 16.00-16.45u (6 t/m 8 jaar) en 16.45-17.30u (9 t/m 12 jaar). Er wordt ook lesgegeven op de Korvelseweg 155A en op de Bergeijkstraat 18 (reeshof)

*=op feestdagen en in vakanties gaan deze trainingen niet door, er zijn dan alternatieve trainingsmogelijkheden op de Korvelseweg 155A.