Krav Maga

Krav Maga

60

minuten

Instructeurs:

Krav Maga is een eenvoudig maar zeer doeltreffend systeem voor zelfverdediging. Het systeem is er zowel technisch als didactisch op gericht de cursist op relatief korte termijn naar een hoog peil van weerbaarheid op te leiden.

Het systeem is ontworpen om goed te werken onder zeer stressvolle en nadelige situaties. Krav Maga wordt constant gebruikt en dus getest in conflictsituaties. De feedback vanuit de praktijk wordt gebruikt om het systeem blijvend te verbeteren en aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Voordelen van Krav Maga zijn kortgezegd:

  • Technieken zijn eenvoudig aan te leren
  • Technieken zijn gebaseerd op natuurlijke reacties
  • Technieken zijn ontwikkeld om goed te werken in situaties onder hoge stress
  • Er wordt getraind op situaties zoals die zich in de praktijk voordoen
  • Enige vechtsportachtergrond is niet vereist om in te stappen

Bent u op zoek naar Krav Maga trainingen in Tilburg? Sportschool 013 geeft in Tilburg Krav Maga trainingen op meerdere niveau’s. De realiteit loopt altijd als een leidraad door de lessen heen. Er worden zoveel mogelijk realistische scenario’s nagebootst. Er wordt altijd zoveel mogelijk rekening gehouden met de wetgeving waaraan we in Nederland gebonden zijn.

Krav Maga, Hebreeuws voor contactgevecht, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israëlische nationale politie, en andere veiligheidsdiensten. Krav Maga wordt ook uitgebreid onderwezen op openbare scholen en overige onderwijsinstellingen die aangesloten zijn bij het Israëlische ministerie van Onderwijs.

Het Krav Maga werd ontwikkeld door wijlen Imi Sde-Or (Lichtenfeld) (1910-1998) tijdens zijn opmerkelijke militaire carrière als hoofdinstructeur van man-tot-mangevechten bij de IDF. Tijdens zijn dienst schreef Imi het officiële legerhandboek voor man-tot-mangevechten. In 1964 verliet hij de militaire dienst maar bleef hij de instructie van Krav Maga, zowel bij het leger als bij veiligheidsdiensten, begeleiden. Hij spande zich bovendien in om Krav Maga te verbeteren, te verfijnen en toe te spitsen op de behoefte van burgers.

Krav Maga is een moderne, praktische en beproefde wijze van zelfverdediging gebleken, zorgvuldig toegesneden op de huidige agressie in de wereld. Het wordt gekenmerkt door een logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties waarbij men, na een korte periode van instructie, een relatief hoog peil kan bereiken. Krav Maga werd zorgvuldig ontwikkeld voor een breed publiek en is daarom te gebruiken voor het leger, veiligheidsdiensten en burgers. Het systeem is vaak geprezen door ervaren vechters, vechtsporters, militairen en politieagenten, maar in beginsel spreekt Krav Maga ook beginners aan vanwege de eenvoudige en realistische benadering ten aanzien van persoonlijke veiligheid. Feitelijk is Krav Maga dé ideale zelfverdedigingmethode voor mannen, vrouwen, jongeren, ouderen en lichamelijk zwakkeren.

Sportschool 013 is aangesloten bij de internationale Krav Maga organisatie, genaamd Krav Maga Global (KMG).

 

Zie ons lesrooster voor de dagen/ tijden van de Krav Maga lessen.