Total Defense

Total Defense

60

minuten

Instructeurs:

Total defense is het nieuwe programma dat door Sportschool 013 zelf ontwikkeld is. Het programma is een pittige combinatie van verschillende vechtsporten en zelfverdedigingssystemen waardoor je een uitgebreid programma hebt. Het is een fysiek programma gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, conditie, en technieken om je zelf te verdedigen.

Total Defense is vooral geschikt voor kinderen die graag hard werken aan technieken en oefeningen uit het boksen, kickboksen, jiu jitsu, judo en krav maga. De naam ‘Total’ staat voor het feit dat we ons niet laten beperken tot een systeem of stijl. We gebruiken alles dat nuttig is in de situatie. Het systeem staat niet centraal, maar de cursist. We kijken waar de behoefte en noodzaak ligt in de groep, of een individueel kind,  en passen de lessen daarop aan.

Zo heb je lessen met veel boks- en kickbokstechnieken inclusief sparren, en zo krijg je een les over wat je kunt doen tegen twee tegenstanders of bijvoorbeeld iemand met een stok.

Er wordt geregeld thematisch lesgegeven. Denk aan omgaan met pestgedrag. Hoe los je een ruzie op? Hoe geef je grenzen aan? etc. 

Het is niet alleen nuttig voor zelfverdediging maar door het fysieke karakter erg goed om in een fijne sfeer lekker te sporten, en te werken aan uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en kracht. Ook maken we veel gebruik van spelelementen in de les om de lessen levendig en leuk te houden.

Het programma is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar t/m ongeveer 17 jaar.

Een proefles is gratis en daar kun jij je direct voor inschrijven. Voor de proefles kun je het beste sportieve kleding meenemen en binnenschoenen. Een flesje water is aan te raden. Sieraden kun je beter thuis laten.

Op dit moment wordt er lesgegeven in Total Defense op maandag vanaf 16.45 tot 17.45 in de gymzaal van de Mingersbergstraat 58 in Tilburg (Reeshof)