Lex Bijlsma

Lex

Bijlsma

Manager, Trainer

Lex was op zijn 14e begonnen met boksen. Lex heeft eerst als aspirant, en junior en later als senior diverse wedstrijden gedaan. Hij heeft diverse regionale titels gehaald en een keer zilver op het NK.   Al snel begon hij naast het boksen andere vechtsporten te doen. Denk hierbij aan hapkido ,jiu jitsu en freefight zoals ze dat toen nog noemde. In 2005 heeft Lex zijn instructeursdiploma voor krav maga gehaald. Sindsdien volgt hij meerdere herhalingen en updates per jaar in binnen en buitenland.

Lex heeft ongeveer 12 jaar gewerkt als evenementenbeveiliger op diverse evenementen en locaties. Denk hierbij aan concerten , festivals, voetbalwedstrijden, maar ook bioscopen en winkels. Hier heeft Lex veel praktijkervaring opgedaan in het omgaan met agressie en ander negatief gedrag. Hier is ook de grote interesse opgewekt in het proactief voorkomen en de-escaleren van geweld, in plaats van deze op te lossen als het te laat is.

Het belangrijkste dat hij geleerd heeft is om de risico’s met een helicopterview te bekijken. Als je denkt in oplossingen moet je alles meenemen van organisatorische en technische maatregelen tot vaardigheden om een risico te voorkomen, snel op te lossen, en desnoods de negatieve gevolgen te beperken. Lex wordt regelmatig gevraagd door beveiligingsbedrijven om medewerkers te leren omgaan met agressie, aanhouding en zelfverdediging.

Vanaf 2007 zijn Lex en zijn partner Evi gecertificeerd docent in Kidpower. Dit sociaal weerbaarheidsprogramma heeft aan de basis gestaan van het Kidsafety programma.

Ondertussen heeft Lex verschillende bijscholingen en cursussen gevolgd op het gebied van zelfverdediging, gevaarsbeheersing, voeding , kettlebell, TRX, functioneel fitness etc.

In 2015 heeft Lex de opleiding tot Respons trainer gedaan voor het basisonderwijs. (omgaan met pesten en groepsdruk) en voor het voortgezet onderwijs (omgaan met agressie en geweld)

Lex is daarnaast ook in het bezit van een EHBO/AED en Reanimatiediploma