Jeugd Krav Maga

Jeugd Krav Maga

60

minuten

Instructeurs:

Sportschool 013 geeft al meerdere jaren Krav Maga les aan jeugd van 10-17 jaar oud. De situaties in de les zijn vooral gericht op agressie waar de jeugd ook mee te maken krijgt. Uiteraard zijn de oplossingen ook afgestemd op de situatie. De verdediging is hierdoor even effectief als bij Krav Maga voor volwassenen, maar wel dusdanig proportioneel dat problemen niet onnodig erger worden dan ze al zijn.

Als vechtsport gericht op zelfverdediging is krav maga heel veelzijdig. Je leert verschillende traptechnieken, stoottechnieken. clinch en worsteltechnieken Je leert verdedigingen tegen verwurgingen, omvattingen, allerlei pakkingen, stoten, trappen.  Bij krav maga leer je ook verdedigingen tegen een aanval met een stok, een mes, of meerdere aanvallers.  De lessen zijn veilig maar wel pittig.  In de lessen leer je op een systematische manier technieken aan. Deze technieken worden in drills of spellen weer onder enige druk geoefend zodat de kinderen ze onthouden. Ook wordt er gespard en geworsteld in de les.

Wat heb je nodig voor de lessen?

In eerste instantie heb je alleen een bitje, een toque, een broek, t-shirt en zaalschoenen nodig. Als je met sparren en alle stressoefeningen mee wilt doen zijn MMA-handschoenen en scheenbeschermers ook verplicht. Op de zaalschoenen na zijn alle benodigdheden via de club te krijgen.

Op een proefles is bescherming nog niet verplicht. Wel is het verstandig om makkelijke kleding aan te trekken en zaalschoenen. Als je bescherming hebt van een andere vechtsport mag je deze uiteraard meenemen.

Sportschool 013 is aangesloten bij de internationale Krav Maga organisatie, genaamd Krav Maga Global (KMG).

De Jeugd Krav Maga lessen zijn elke maandag en donderdag van 18.30 tot 19.15u.