Jeugd Krav Maga

Jeugd Krav Maga

60

minuten

Instructeurs:

Vanaf september 2009 is Krav Maga School 013 gestart met Krav Maga voor de jeugd van 12 tot en met 17 jaar. Er zijn in Nederland maar enkele scholen bevoegd om Krav Maga aan jeugd onder de 18 te geven. De reden hiervoor is dat de lessen voor jeugd didactisch anders in elkaar zitten dan de lessen voor volwassenen. De lessen zijn zo adequaat mogelijk afgestemd op de leefwereld van de jeugd.

De situaties in de les zijn vooral gericht op agressie waar de jeugd ook mee te maken krijgt. Uiteraard zijn de oplossingen ook afgestemd op de situatie. De verdediging is hierdoor even effectief als bij Krav Maga voor volwassenen, maar wel dusdanig proportioneel dat problemen niet onnodig erger worden dan ze al zijn.

Wat heb je nodig voor de lessen?

In eerste instantie heb je alleen een bitje, een toque, een broek, t-shirt en zaalschoenen nodig. Als je met sparren en alle stressoefeningen mee wilt doen zijn MMA-handschoenen en scheenbeschermers ook verplicht. Op de zaalschoenen na zijn alle benodigdheden via de club te krijgen.

Op een proefles is bescherming nog niet verplicht. Wel is het verstandig om makkelijke kleding aan te trekken en zaalschoenen. Als je bescherming hebt van een andere vechtsport mag je deze uiteraard meenemen.

Sportschool 013 is aangesloten bij de internationale Krav Maga organisatie, genaamd Krav Maga Global (KMG).

De Jeugd Krav Maga lessen zijn elke maandag en donderdag van 18.30 tot 19.30u.